söndag 31 maj 2009

Slutspörten

Om precis en vecka är det valdag. Vi har i princip full teckning för förtidsröstningslokalerna, och det ser lovande ut för valdagen. I Älvkarleby kommun ser det mörkare ut, men de har fått lite förstärkning från vårt håll, så det blir förhoppningsvis bra där också.

Det är precis två år sedan den bedrägliga razzian mot The Pirate Bay nu, och till följd har det hållits manifestationer över hela landet. Jag och några andra tierpspirater for in till Uppsala och träffade en hel del trevliga pirater från lite här och där i länet. Några av oss delade ut flygblad medan andra höll tal, och det blev en riktig liten folksamling medan de stod och pratade. Sedan bar det av en kort bit till det stora busstorget, där där piraternas lila valstuga syns bland de andra. Där går det för övrigt att hämta piratsegelpins, flygblad och lite annat om man vill ha, förutom det trevliga sällskapet förstås. Eventuellt finns det också PP-ballonger, även om de enligt uppgift luktar som bensin.

Idag var det piratfika som vanligt, då vi färdigställde planerna för valdagen. Det ser som sagt ljust ut och vi bestämde att det blir valvaka hemma hos Gabriel, med drop-in från 19.30. Dock blir det inget piratfika nästa söndag, då vi alla kommer vara upptagna med att hantera valsedlar. Vi var även och satt upp affischer i olika storlekar lite här och var i Tierp, och förhoppningsvis får de sitta kvar. Vi bestämde oss även för att hålla flygbladsutdelning i Tierp nästa lördag. Nationaldagen och dagen före valet, alltså. Samling blir klockan elva på konsums parkering, och vi kommer gå runt och dela ut lite över hela Tierp, beroende på var vi hittar folk. Alla som är intresserade är välkomna att närvara. Chans för fika efteråt finns.

Det har varit en ganska produktiv helg med andra ord, och så ska det ju vara så här på slutspörten. Lite till hinner jag nog klämma in också, för nu ska jag ut och dela med mig av flygblad som Kristian har snickrat ihop till Toboborna genom deras brevlådor. Nästa helg blir det också till att vara energisk, för det är då vi tar hem det här valet. Det är inte över än, men nog ska vi fixa det här alltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar