söndag 31 maj 2009

Slutspörten

Om precis en vecka är det valdag. Vi har i princip full teckning för förtidsröstningslokalerna, och det ser lovande ut för valdagen. I Älvkarleby kommun ser det mörkare ut, men de har fått lite förstärkning från vårt håll, så det blir förhoppningsvis bra där också.

Det är precis två år sedan den bedrägliga razzian mot The Pirate Bay nu, och till följd har det hållits manifestationer över hela landet. Jag och några andra tierpspirater for in till Uppsala och träffade en hel del trevliga pirater från lite här och där i länet. Några av oss delade ut flygblad medan andra höll tal, och det blev en riktig liten folksamling medan de stod och pratade. Sedan bar det av en kort bit till det stora busstorget, där där piraternas lila valstuga syns bland de andra. Där går det för övrigt att hämta piratsegelpins, flygblad och lite annat om man vill ha, förutom det trevliga sällskapet förstås. Eventuellt finns det också PP-ballonger, även om de enligt uppgift luktar som bensin.

Idag var det piratfika som vanligt, då vi färdigställde planerna för valdagen. Det ser som sagt ljust ut och vi bestämde att det blir valvaka hemma hos Gabriel, med drop-in från 19.30. Dock blir det inget piratfika nästa söndag, då vi alla kommer vara upptagna med att hantera valsedlar. Vi var även och satt upp affischer i olika storlekar lite här och var i Tierp, och förhoppningsvis får de sitta kvar. Vi bestämde oss även för att hålla flygbladsutdelning i Tierp nästa lördag. Nationaldagen och dagen före valet, alltså. Samling blir klockan elva på konsums parkering, och vi kommer gå runt och dela ut lite över hela Tierp, beroende på var vi hittar folk. Alla som är intresserade är välkomna att närvara. Chans för fika efteråt finns.

Det har varit en ganska produktiv helg med andra ord, och så ska det ju vara så här på slutspörten. Lite till hinner jag nog klämma in också, för nu ska jag ut och dela med mig av flygblad som Kristian har snickrat ihop till Toboborna genom deras brevlådor. Nästa helg blir det också till att vara energisk, för det är då vi tar hem det här valet. Det är inte över än, men nog ska vi fixa det här alltid.

onsdag 27 maj 2009

Tillbaka till arbetet

Så var man tillbaka från kontinenten då. Kom hem i måndags, då jag också passade på att titta till valsedlar på kommunhuset i Tierp och lämna av en bunt i Örbyhus bibliotek. Det har varit mycket krussiduller med hanteringen av PPs valsedlar på vissa håll i landet, men här måste jag faktiskt ge vallokalsförrättarna beröm. Man behövde nämligen bara lämna av en hög valsedlar, och sedan tar de hand om uppläggning av dem i stället (där storspelarna får sitta), åtminstone i just de här lokalerna. Berömvärt!

Jag har som sagt varit utomlands. I Polen och Tyskland närmare bestämt. Det har blivit en hel del klistrande av piratstickers i både Warsawa, Krakow, och Berlin. Krakow verkar för övrigt ha fler svenska turister än vad lilla Tobo har invånare, så ironiskt nog lär mina piratklistermärken i Polen ses av fler svenskar än de jag sätter upp hemma på byn. Kanske något för piratpartiet att tänka på inför nästa val förresten: Vi kanske inte har råd att låta svenskarna i Sverige bada i piratreklam, men hur ser det ut i andra länder? Vi lever ju i en globaliserad värld, och det vore intressant att se hur stort genomslag man skulle kunna få för vilket pris i olika typiska turistorter som i Thailand, på Mallorca, eller då i Krakow.

Sedan var det lite uppdateringar på organisationen här hemma också. Valmaterial har kommit in från Uppsala, och förmodligen blir det flygbladsutdelning i Tierp dagen innan valdagen (alltså lördagen den 6:e). De sista planerna kommer att spikas på söndag. Sedan var det en del affischer också, och frågan är var man kan - och får - sätta upp dem. Lyktstolpar är ett tacksamt mål om man får polistillstånd, men om någon känner till någon privatägd plats där man kan få sätta upp material synligt vore ju det lysande.

Jag vill passa på att påminna om de manifestationer som kommer att ta plats runt om i landet nu på lördag, den 30:e maj. I Uppsala kommer det att äga rum klocka ett på Celsiustorget.

På söndag kommer vi förutom att lägga upp valkampanjande och prata om demonstrationen även att ha det sista reguljärmötet innan valdagen, så det blir då vi planerar distribution och funktionärstäckning den 7:e juni. Kan du tänka dig att lägga ut valsedlar på valdagen, eller bara stå utanför en lokal och göra reklam för piratpartiet, vore det oerhört bra att svänga förbi på söndag. Klockan 13.15 på konsumfiket som vanligt. Går inte det kan man alltid kontakta mig, antingen i kommentarsfältet här eller på andra sätt (uppgifter finns i min profil).

Viktigt möte inför valet på söndag alltså. Titta förbi!

måndag 18 maj 2009

FRA åt helvete, lämna mig IPRED

Ung vänster håller föredrag om teknikfientlighet och fildelning i övermorgon, onsdag, i Tierp. Mer information för den som är intresserad finns på deras facebook-event.

För övrigt vill jag notera att manifestationen i Uppsala den 30: maj kommer att hållas klockan ett på Celsiustorget. Hoppas det är många som kommer dit - jag vet att jag kommer vara där i alla fall.

På söndag kommer jag inte kunna närvara vid fikat, eftersom jag kommer vara i Polen, men det kommer finnas andra pirater där för att styra upp, så den som vill bör inte tveka att komma förbi. Vi har fått in en del kampanjmaterial från Uppsala, så det borde finnas att hämta för den som dyker upp på söndag.

Jag kommer som sagt att vara bortrest, och det gäller även Albin, men om någon har frågor eller liknande kan de höra av sig till Gabriel.

söndag 17 maj 2009

Det ljusnar

Idag var vi riktigt många som fikade, hela tio stycken faktiskt, och det ser ut som att vi får bra täckning på förtidsröstningen. Fortfarande tomt på Söderfors, men annars ser allt mycket lovande ut. Älvkarleby har för övrigt försetts med en valsedel ansvarig nu, som fick valsedlarna på fikat idag. Alla opinionsundersökningar sätter oss just nu i parlamentet med fler röster än KD, så nog ska vi ta hem det här alltid. Det finns några frågetecken kvar för själva valdagen, men det finns det tid att lösa.

Den 30:e maj kommer det att bli manifestationer på flera håll i landet, bland annat i Uppsala. Tid och exakt plats vet jag inte ej, men det kommer gå ut mejl med information om det så småningom, så håll era ögon och scheman öppna. Tråd på forumet finns här: http://forum.piratpartiet.se/Topic151111-22-1.aspx

Lördag den 6:e juni, dagen innan valdagen, kommer vi att hålla flygbladsutdelning i Tierp, och den som vill är välkommen att delta, och även om man inte gör det får man gärna komma och hälsa på. Vi lär ha flygande utdelare, och startmötesplats och klockslag kommer vi med information om senare.

Till sist har vi klurat på om vi skulle ta och ha en valvaka, men det har vi inte hunnit prata om så mycket, så även där kommer mer information senare.

Men nu fokuserar vi på valspurten. Påminn folk, släkt och vänner, om varför de borde rösta pirat, och ut och syns! De första lokalerna öppnar i Tierp på den 20:e, dvs på onsdag, och resten öppnar på måndagen därpå, den 25:e. Nu fixar vi det här.

onsdag 13 maj 2009

Valsedlarna har kommit

Valsedlarna kom igår. Idag har jag varit i Östhammar och lämnat över de sedlar de skulle ha. Det var en trevlig och entusiastisk bunt pirater jag mötte, som precis hade dragit igång och då hade sitt första möte. Piratrörelsen fortsätter att växa.

I Älvkarleby kommun går saker dock trögare. Det finns ingen kommunledare ännu och ingen av vallokalerna är bokade för distribution. Det kan hända att en ledare hinner tillsättas innan förtidsröstningen börjar, men denna lär i så fall ha ett hästjobb framför sig med att koordinera valsedeldistributionen på så kort tid. Det skulle därför vara bra om någon kunde ta på sig ett par lokaler. Antingen någon som bor nära kommungränsen eller som har bekanta som kan köra ut valsedlar vore mycket bra - även om vem som helst som är frivillig så klart gärna får ta på sig ansvaret(vill dock påpeka att vi fortfarande behöver folk som kan täcka Söderfors).

måndag 11 maj 2009

Artikel i UNT och valsedlar i Tobo

Idag är vi med i tidningen. En journalist kom förbi på piratfikat igår och intervjuade oss. Artikel finns att läsa här.

Jag kommer att få in valsedlar imorgon för den som vill hämta inför förtidsröstningen. Jag återkommer med mer information när de anlänt.

Som det ser ut så finns det frivilliga till en del av röstlokalerna, men vi skulle behöva fler som vill ta på sig funktionärsroll nu under valet. Framförallt behöver vi någon som kan lämna röst sedlar i lokalen i Söderfors, så om någon har möjlighet vore det bra om de kontaktade mig.

söndag 3 maj 2009

Kom och fika med oss, Söndagar 13:15

Varje söndag är det piratfika på konsumfiket i Tierp, klockan kvart över ett. För den som är intresserad är det bara att komma förbi. Upptakten till EU-valet är i full fart nu, och det är alltid bra med nya infallsvinklar. Så om du har vägarna förbi och är nyfiken, kom och ta en fika.