torsdag 23 april 2009

Piratfika 13.15, nu på söndag

Klockan kvart över ett på eftermiddagen nu på söndag (26-04-2009) blir det piratfika på fiket på Konsum i Tierp. Det är ett gäng personer som sagt att de ska komma och försöka ta med sig andra, så vi blir nog en hel del. Känner någon för att titta förbi (det är alltså inget krav på anmälning, eller att ta på sig några uppgifter, och det är ingen som håller tal. Vill man så går det bra att mest sitta och lyssna) så är det bara att komma och slå sig ner. Rimligtvis borde vi vara den enda gruppen av folk där. Annars finns det bild på mig på min profil här på bloggen.

Man behöver för övrigt inte vara medlem för att komma; andra nyfikna och intresserade är också varmt välkomna.

tisdag 21 april 2009

I begynnelsen skapade jag blogg och mailkonto

Det här är alltså bloggen för folk som är medlemmar, aktivister, eller bara intresserade av piratpartiet i Tierps kommun (vilket bli jobbigt att skriva it hela tiden, så nu får det bara heta Tierp tills vidare). Här kommer vi att posta information om evenemang, fikastunder, kampanjer osv. Det lär även bli en del spånande av politiska tankar, särskilt med hänsyn till kommunalvalet nästa år. Förhoppningsvis kommer någon polemik inte bli nödvändig, så länge vi kan lobba igenom idéer till kommunfullmäktige.

För tillfället är planen att ha fika i helgen, då vi kan diskutera kampanjstrategier och hur vi ska lägga upp organisationen. Vill man anmäla sig som frivillig till någon uppgift är det bra, men har man bara möjlighet att dyka upp och bolla idéer så vore det väldigt bra också. Huvudsaken är att vi får igång en gemensam organisation. Folk har redan hört av sig under eftermiddagen och visat intresse, så det ser lovande ut.

Det lutar åt att det blir på söndag, vilket gör husering lite problematisk, eftersom Café Corner har stängt. Valmöjligheterna jag känner till är då stationspizzerian och Konsums fik, så det vore bra om vi fick lite förslag och synpunkter.

Ni kanske undrar vad jag är för en, förresten. Medlemmar som läser det här bör ha fått ett mail där jag presenterade mig lite kort, men för den som inte fått det eller är medlem så heter jag Nicholas Miles och är alltså ansvarig för piratpartiets lokal avdelning. Vice kommunalansvarig är (eller kommer att bli, så fort jag listat ut hur man gör i pirateweb) Albin Wallin, som också kommer att skriva här på bloggen. Han lär väl presentera sig med en post här när det kommer honom för.

Till sist så var det då det där med ett mailkonto. Det var faktiskt inte jag som skapade det utan någon annan, men jag går i alla fall att nå på nicholas.miles at piratpartiet.se eller via telefon 0735560381 eller också kan ni kommentera här på bloggen, om frågor, funderingar eller något annat.

Tierpspiraterna startar

Tierpspiraterna har nu dragit igång, mer information kommer inom kort.